12 november 2022

Werken in de schoonmaakbranche

Met dit blog over schoonmaakwerk willen we graag eens aandacht besteden aan het beroep in de facilitaire dienstverlening. Wellicht heerst er een gevoel van laagdrempeligheid, hiërarchie of ondankbaarheid bij de gedachte aan werken als schoonmaakmedewerker. Maar, echt niets is minder waar! Laten we je eens uitleggen waarom dit is, waarom juist dit een zeer dankbaar beroep is.

 

Werken bij schoonmaakbedrijf Zoeteman

Onder de vleugel van WGF Recruitment, valt het bedrijf Zoeteman Schoonmaak. Dit bedrijf staat voor goed personeel, maatwerk en blije klanten. De drie pijlers van Zoeteman. Een schone werkplek, waar deze dan ook is, draagt bij aan de het leveren van een goed product of dienst. Zoeteman is de partner als het écht schoon moet zijn. Zij hebben geweldige mensen in dienst. Uiteraard werkt Zoeteman met de nieuwste materialen en producten. Echter staan hun mensen centraal. Door veel aandacht voor opleiden en persoonlijke begeleiding hebben zij enthousiast, betrouwbaar en deskundig personeel. Een tevreden medewerker is een belangrijke voorwaarde voor een blije klant! Vergeet dit niet.

 

Wij zorgen goed voor onze Schoonmaak Medewerkers

Naast je eigen collega’s, heb je ook te maken met de vele mensen die werken in het pand(en) waar jij schoonmaakt. De klanten van Zoeteman zijn zeer divers, van kantoren tot en met industrie, van campings tot en met horeca en ga zo maar door. Door deze variatie aan werk kan het letterlijk gebeuren dat deuren opengaan die voor anderen normaal gesloten blijven. We proberen de werktijden altijd zo in te passen dat dit voor alle betrokkenen het voordeligst is. Het is tegenwoordig prima om overdag kantoren schoon te maken in plaats van s ‘ochtens heel vroeg of s ’avonds. Voor een aantal sectoren kunnen de avonduren niet worden uitgebannen zoals horeca, het eet zo ongezellig als iemand naast je aan het stofzuigen is. Wij willen graag langdurige en goede relaties met onze klanten hebben, daar speelt vast schoonmaakpersoneel een belangrijke factor in.

 

Zoeteman leidt ook mensen intern op om ze zo de kneepjes van het vak bij te brengen. Bijvoorbeeld hoe je met het materiaal om moet gaan. Een poetsdoek vouwen kan op vele manieren, wij vertellen jou hoe je dit zo efficiënt mogelijk kunt doen. Weleens afgevraagd hoe je moet stofzuigen zonder last van je rug te krijgen? Ook dit leren we je, we willen natuurlijk iedereen fit en gezond houden. Tevens wordt kennis opgedaan met betrekking tot de vele verschillende schoonmaakmiddelen en op welke ‘speciale’ plaatsen je moet letten tijdens het werk. Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen en krijg je, vooral in het begin, hulp op de werkvloer van meer ervaren collega’s en de objectleiding. Dit zorgt voor een geborgen en veilige werksfeer. Zoeteman Schoonmaak is aangesloten aan het ‘CAO Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf’. Naast dat wij goed voor al onze mensen willen zorgen zal deze CAO dit ook doen.

 

 

Schoonmaakwerk iets om trots op te zijn

Het komt niet altijd even goed tot zijn recht maar schoonmakers worden enorm gewaardeerd. Het is een vak waar je trots op mag zijn. Het is fijn om te weten dat mensen beter presteren, opgewekter zijn en minder vatbaar voor ziektes in een schone werkomgeving. Ze zeggen niet voor niets, een opgeruimd huis is een opgeruimd hooft, Dit gevoel geven de schoonmakers aan de gebruikers van de ruimtes. Er wordt niet alleen zorg gedragen voor hygiëne maar ook voor een prettig gevoel. Dit is waar jij als schoonmaakmedewerker allemaal zorg voor draagt:

 

Schoonmaken leegt je hoofd en zorgt voor beweging

Even je gedachten op nul. Het enige waar je aan kunt denken is hoe je het beste die ene trap kunt stofzuigen, of met welk doekje die bureaus kunt afnemen, heerlijk! Met schoonmaken verbrand je calorieën en maak je endorfine aan. Endorfine is een geluk hormoon wat je dus een fijn gevoel geeft.

 

Fijne werkplek

Wanneer de medewerkers kunnen werken in een hygiënische, schone omgeving, zal de weerstand aanzienlijk verbeteren. Er zullen minder mensen ziek worden op het werk waardoor er ook minder ziekteverzuim zal zijn. Een slecht onderhouden werkomgeving is namelijk een broedplaats voor bacteriën. Kantoorschoonmaak is dus echt van belang! De productiviteit van uw medewerkers ligt veel hoger wanneer zij in een opgeruimde en schone omgeving werken. Daarnaast is de sfeer van, bijvoorbeeld een kantoor, erg belangrijk voor de productiviteit van de mens. Wanneer een persoon in een schone omgeving werkt waar veel licht is en frisse lucht, zal de persoon zich ook gelukkiger voelen.

 

Dit is dus te danken aan de schoonmaker! Een heel dankbaar beroep.

Deel dit bericht

Bekijk ook

Menu

Zoek nu naar een vacature

Deze website maakt gebruik van cookies.

Zoek nu naar een vacature