09 augustus 2022

Wanneer ben je tevreden met je werk?

Dit is een vraagstuk dat heel simpel lijkt, maar voor veel mensen toch erg moeilijk te beantwoorden is. Natuurlijk is dit voor iedereen anders. Er zijn een aantal vaste waarden zoals salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook de vasten waarden verschillen per persoon hoe belangrijk deze zijn. Dan zijn er nog een scala aan variabele waarden die voor sommige mensen belangrijk zijn, en voor sommige totaal niet. Dat salaris een belangrijk element is voor de meeste mensen, is wel bekend. Daarom gaan we het vandaag hebben over de andere elementen waardoor jij tevreden kan zijn met jouw werk.

 

Een goede werksfeer

Ook dit is iets wat voor de hand ligt, maar wel enorm belangrijk is. Voor veel mensen staat dit dan ook nog hoger op de lijst dan het salaris. Een goede werksfeer is erg belangrijk. Lol met je collega’s geeft vaak een gevoel van tevredenheid. Een aantal dingen om dit te stimuleren is dan ook om buiten werktijd af en toe leuke dingen te ondernemen, al is dit natuurlijk niet verplicht. Een goede werksfeer creëren is ook mogelijk zonder activiteiten buiten werktijd.

 

Trots zijn op wat je doet

Ook dit is voor veel mensen enorm stimulerend. De waarde en het effect inzien van jouw werk. Het zien van resultaat is iets wat voor veel mensen erg stimulerend werkt. Dit kan zijn binnen de directie van een bedrijf, maar ook bijvoorbeeld als loodgieter. Dit is ook een vraag die je aan jezelf kan stellen als je al een langere tijd een functie bekleed. Ben ik trots op wat ik doe? Trots zijn op je werk creëert niet alleen motivatie, het creëert ook tevredenheid op je werk!

 

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is iets waarbij we bij WGF-recruitment graag de nadruk op leggen. Jouw ontwikkeling als werknemer bij is niet alleen gunstig voor je werkgever. Ook voor je eigen ontwikkeling (en natuurlijk je CV) kan dit goed van pas komen. Jezelf verder verdiepen binnen en buiten je vakgebied zorgt ervoor dat er altijd nieuwe uitdagingen op je pad komen. Voor veel mensen houdt dit een functie dynamisch en leuk.

 

Wat vind jij belangrijk?

Hierboven staan een aantal van de meest populaire elementen van tevredenheid op de werkvloer. Een aantal liggen natuurlijk redelijk voor de hand, en sommige misschien ietsje minder. Maar tevredenheid is natuurlijk een persoonlijk iets. Het is belangrijk dat jij zelf gaat denken over de waarden die jij ziet als tevredenheid normen. Dit geld niet alleen voor je huidige functie. Maar ook natuurlijk bij een sollicitatie proces. Het is belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je belangrijk vindt tijdens je werk. Zijn de onderwerpen die jij belangrijk vindt te vinden bij je huidige functie? Of wordt het tijd om te zoeken naar iets nieuws? Nu zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden voor iedereen verschillend. Het is belangrijk om tevreden te zijn tijdens je werk, vraag je potentiële nieuwe werkgever ook eens wat er binnen het bedrijf gedaan wordt om de tevredenheid van het personeel te waarborgen! Voor meer sollicitatie tips, bekijk nu de website van WGF-recruitment!

Deel dit bericht

Bekijk ook

Menu

Zoek nu naar een vacature

Deze website maakt gebruik van cookies.

Zoek nu naar een vacature