29 juli 2022

Solliciteren in de technische sector

Tegenwoordig wordt de wereld van werkzoekenden overspoeld door vacatures. Voor alle 100 mensen die opzoek zijn naar een nieuwe baan, staan daar 138 vacatures tegenover. Uiteraard heeft dit zijn voor-en nadelen, maar er mag voorzichtig gezegd worden, dan werkzoekenden in een luxepositie verkeren. In het laatste nieuws van WGF-recruitment, focussen wij ons op vacatures in de technische branche. Ongetwijfeld zul je wel eens met vragen zitten zoals waar moet ik solliciteren op een technische baan? Of misschien wel; wat zijn de salarissen in de technische sector? In dit bericht zullen wij dit soort vragen beantwoorden, zodat jij een goed beeld krijgt van de markt, voordat je begint met solliciteren!

 

Wat voor werk is er in de technische sector?

Er zijn enorm veel verschillende functies in de techniek. In de grotere lijnen van het vak zullen vertakkingen als installatietechniek, bouw en infra, elektrotechniek, servicemonteur, technisch tekenaar, etc. Er zijn binnen de technische branche enorm veel vertakkingen, die daarbinnen weer hun eigen vertakkingen hebben. Zo zijn er binnen het spectrum “installatietechniek” natuurlijk ook nog de vertakkingen zoals loodgieter en dakdekker.

 

Als je bijvoorbeeld zoekt naar werk in de techniek zonder ervaring, dan is het belangrijk om je eerst te oriënteren. Dan kan je vervolgens een onderbouwde keuze maken welke richting je op wilt gaan. Mensen die al wat meer ervaring hebben met werken in de technische sector weten vaak wel welke richting ze te werk willen gaan. Maar door de gigantische hoeveelheid specialisaties en vertakkingen kan dit voor mensen zonder ervaring knap lastig zijn. Ook komt hier vaak nog de vraag bij kijken; waar vind ik werk wat goed betaald?

 

Wat zijn de salarissen voor technische diensten?

Een erg belangrijke vraag voor veel werkzoekenden in de huidige arbeidsmarkt omstandigheden is natuurlijk; wat verdienen technisch medewerkers? Technische beroepen verdienen over het algemeen relatief goed. Dit heeft te maken met het feit dat er steeds minder mensen zich richten op technische beroepen. Het ambacht wordt zeldzaam, en daarom is er veel geld in te verdienen. Dit zou zomaar over een aantal jaar weer omlaag kunnen gaan want logischerwijs is het zo dat als er veel te verdienen valt in een sector, steeds meer mensen zich laten opleiden in dat vakgebied. Hierdoor is het dan ook slim om hier snel werk van te maken! Meer informatie over de salarisindicatie van technische beroepen? Kijk dan op onze vacaturepagina.

 

Snel een baan vinden in de technische sector

Wil jij snel een nieuwe functie hebben in de techniek? Dat kan natuurlijk overal. Maar haastige spoed is zelden goed! Het is belangrijk om genoeg onderzoek te doen van tevoren, om er zeker van te zijn dat de functie bij jou past. Dit kunnen wij bij WGF-recruitment uit handen nemen. Ons deskundige team helpt je graag, en op basis van jouw ervaring en wensen, vinden we de perfecte functie voor je, zodat je snel aan de slag kunt! In de huidige arbeidsmarkt is het aanbod zo hoog dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Onze taak is het ondersteunen van jouw zoektocht, zodat jij de technische baan vindt waar je gelijk goed op je plek zit.

Opzoek naar een nieuwe baan inde techniek? Neem contact op met onze recruiter!

Deel dit bericht

Bekijk ook

Menu

Zoek nu naar een vacature

Deze website maakt gebruik van cookies.

Zoek nu naar een vacature