02 september 2022

Afgestudeerd en klaar voor de Arbeidsmarkt

Ben je net afgestudeerd van een opleiding? Dan sta je vaak voor de allesbepalende keuze; doorstuderen of aan het werk? Veel mensen weten al lang voordat ze zijn afgestudeerd wat ze willen gaan doen. Sommige studenten hebben zelfs hun master of vervolgopleiding al vanaf het eerste jaar als doel ingesteld. Anderen weten weer precies welke functie ze gelijk willen gaan bekleden na het studeren. Maar er zijn natuurlijk ook de mensen die afgestudeerd zijn, en nog steeds geen idee hebben welke van de twee opties het gaat worden. Het gebeurt in dit geval ook nog wel eens dat er een derde optie gecreëerd wordt, genieten van de vrije tijd. Dit kan natuurlijk ook, en dat is helemaal niet erg. Deze blog legt de focus op de afgestudeerde mensen die klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden.

 

Klaar met school, en hoe nu verder?

Er zijn natuurlijk veel mensen die al precies weten wat ze willen gaan doen na de studie, maar er is een minstens net zo’n grote groep die dit niet voor de volle 100% weet. Natuurlijk is dat niet erg, want dit is vaak een erg belangrijke beslissing waar je maar beter goed de tijd voor kunt nemen. Allereerst moet je uit gaan zoeken of je een baan wilt die te maken heeft met jouw afgeronde opleiding, of iets totaal anders. Soms gebeurt het natuurlijk dat mensen na een opleiding erachter komen dat ze toch een andere richting op willen gaan. Allereerst is het dus belangrijk om te bedenken in welke richting je wilt solliciteren.

 

Bekijk je opties

Als je weet welke richting je op wilt gaan met je carrière, is het tijd om specifieker te gaan kijken. Heb jij bijvoorbeeld een algemene opleiding zoals commerciële economie gestudeerd? Dan is het misschien lastiger om te bepalen wat je wilt worden dan wanneer je een specifiekere opleiding en achtergrond hebt. Dit is bijvoorbeeld een opleiding tot loodgieter. Een brede opleiding kan erg handig zijn omdat je veel kanten op kunt, maar het maakt het ook soms moeilijker om een keuze te kunnen maken. Bij ons op WGF-Recruitment kun je al onze vacatures vinden voor allerlei verschillende vakgebieden. Ook als jij nog aan het twijfelen bent over wat bij jouw opleiding en ervaring past, kun je eenvoudig contact opnemen met onze recruiter!

 

Het zoeken naar de juiste baan

Je bent dus klaar met studeren, je hebt besloten om aan het werk te gaan, en je weet welke richting je op wilt. Dan is het nu tijd om te gaan solliciteren. Marketing, finance, legal of HR? Dan zit je bij WGF-recruitment op de goede plek. Ben je meer opzoek naar een technische functie? Bekijk de vacatures voor een van onze installatiebedrijven of onze technische dienst. Ook binnen de bedrijfsmakelaardij zijn wij actief aan het werven, en nog veel meer! Neem daarom vooral een kijkje op onze vacaturepagina, en wie weet zit er wat tussen voor jou!

Deel dit bericht

Bekijk ook

Menu

Zoek nu naar een vacature

Deze website maakt gebruik van cookies.

Zoek nu naar een vacature